Het maken van een magazine kost tijd, veel tijd. Dat weten we door het maken van het Dokkum Magazine als geen ander. Om echt een mooi magazine te maken, moet je dus ook echt op tijd beginnen. Er gaat namelijk heel wat inhoudelijke afstemming en wijzigingen in vormgeving aan vooraf. Daarom waren we ook erg blij toen Thomas Loonstra van Electroworld Talsma begin van dit jaar al contact met ons zocht over het uitbrengen van een jubileummagazine. Vanwege het 50-jarig bestaan wilde hij graag flink uitpakken en het magazine in een oplage van 40.000 exemplaren huis-aan-huis in Dokkum bezorgen. Daar hadden we gelukkig ruim de tijd voor.

Geschiedenisverhaal
Spraken we in het begin van onze gesprekken nog over een magazine van 32 pagina’s, later werden dat er al snel 48. Dat kwam onder andere vanwege de rijke geschiedenis die Talsma rijk is. In de jaren zestig werden door Piet Talsma de eerste televisies vanuit Duitsland naar Dokkum geïmporteerd. In de Zuringstraat in Dokkum was de eerste handel van Talsma te vinden. Later verhuisde het bedrijf naar de Nauwstraat in Dokkum en daar breidde het bedrijf steeds verder uit. Inmiddels is het bedrijf te vinden op de Zuiderschans in Dokkum. Grondlegger Piet Talsma kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van de huidige bedrijfsleider en schoonzoon Thomas Loonstra.

Bewaarexemplaar
Electroworld Talsma leverde veel van de content zelf aan, ook dat scheelde bij deze klus enorm en is bij DOKcom zeker mogelijk. Het is een prachtexemplaar geworden, het jubileummagazine van Talsma. Echt een magazine om te bewaren en nog een keer te lezen. Precies dat wat we voorafgaand aan het maken van het magazine voor ogen hadden. Wilt u ook een magazine uitgeven? We gaan graag met u in gesprek, maar geven nu alvast een tip. Begin ruim van te voren, dat levert het mooiste resultaat!

Jubileummagazine

Jubileummagazine

Jubileummagazine