Wytse Pyt de Jager

Verhalen schrijven is het leukste dat er is! Als tekstschrijver en als communicatieadviseur ‘verkoop’ ik alles, van bloemen tot grafstenen en van het dagelijkse nieuws uit Dokkum tot en met trappen door het hele land. Ik ben gewend om te schrijven voor een groot publiek en mijn communicatieadviezen zijn altijd duidelijk. De leukste klussen vind ik diegene waarbij ik ambtelijk taalgebruik of onnodig en onleesbaar opgemaakte communicatiemiddelen kan vertalen in iets dat wel werkt. Juist in een tijd waarin visualisaties, foto’s en video’s steeds belangrijker worden in communicatie, blijft tekst leidend. Zonder woorden heb je namelijk geen goed verhaal.

Op 18-jarige leeftijd stapte ik voor het eerst een raadszaal binnen om verslag te doen van een raadsvergadering. In het stadhuis van de toenmalige gemeente Dongeradeel schreef ik mijn eerste artikelen voor een breed publiek. Voor onder andere Omrop Fryslân, het Friesch Dagblad, WâldNet en het Nieuwsblad van Noordoost Friesland was ik vaste correspondent. Voor deze media schreef ik dertien jaar lang over het reilen en zeilen van de gemeenteraad. Urenlange discussies en lange beleidsteksten verpakken tot leesbare teksten vond ik een prachtige uitdaging. De laatste raadsvergadering van de gemeente Dongeradeel was ook de laatste vergadering die ik volgde en waar ik over schreef. Na dertien jaar parttime journalistiek richt ik me sinds 2018 volledig op communicatie.

Met het beheren van social media sta ik op en ga ik naar bed en er is altijd een pen met papier of toetsenbord in de buurt om te kunnen schrijven. Op dit moment geef ik als communicatieadviseur samen met mijn medewerkers bedrijven en organisaties advies over communicatie. Als we een goed verhaal hebben, kiezen we de juiste communicatiemiddelen uit en gaan we aan de slag. We volgen daarbij de methode van Betteke van Ruler: het communicatiehuis. In drie stappen brengen we de communicatie in positie en we brengen het in de praktijk. Daarom kun je bij ons ook terecht voor het bouwen van website, maken van magazines en alle andere denkbare communicatiemiddelen.

En dan nog even over mezelf? Ik ben inmiddels 33 jaar oud, getrouwd met Anita en vader van Jurre, Sybren en Marte. Naast mijn gezin en het runnen van mijn bedrijf, kun je me ook vinden op of naast het sportveld bij korfbalvereniging De Granaet. Verder lees ik graag en zet ik me graag samen met Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland in voor het goede doel.

Wytse Pyt de Jager