En toen zat het er alweer op… Mijn stage bij Studio DOKcom. De afgelopen 20 weken was ik als stagiaire werkzaam binnen het bedrijf en wat zijn deze weken snel voorbijgevlogen!

Op 6 mei begon ik als onervaren, theedrinkende stagiaire aan mijn allereerste stage. Ik was nog nooit eerder op stage geweest en wist ook niet wat mij te wachten stond. Naast dat ik veel op kantoor heb gezeten, om verschillende websites aan te passen, werd ik ook regelmatig met de camera op pad gestuurd om foto’s te maken voor de artikelen op in-dokkum.nl. Ik mocht als pers aanwezig zijn bij een werkbezoek van Koningin Maxima en bij de doorkomst van Maarten van der Weijden in Dokkum. En als je mij voor deze stageperiode had verteld dat ik samen met Annewieke als fotograaf aanwezig mocht zijn bij het heavy metal festival Dokk’em Open Air, dan had ik je voor gek verklaard.

Van theeleut naar koffieleut
Zoals ik eerder al vertelde begon ik als een theedrinkende stagiaire. ‘S ochtends terwijl iedereen aan de koffie zat, genoot ik van een warm kopje thee. Aan het begin van mijn stage hoorde ik Wytse Pyt al zeggen “Aan het eind van je stage kan jij niet meer zonder koffie.” En ja hoor, binnen vijf weken was het ze gelukt. Ik dronk ein-de-lijk koffie. Na dagelijks meerdere keren de vraag te krijgen of ik ook koffie wilde, moest ik toch maar een keer ja zeggen, in plaats van “Nee, doe mij maar thee”. Met als gevolg dat ik momenteel ’s ochtends en ‘s middags koffie MOET hebben, voor ik weer een beetje kan functioneren, haha!

Examen bij Studio DOKcom
In de tweede periode van mijn stage kreeg ik vanuit school een examenopdracht mee. Hier moest ik mee bezig terwijl ik werkzaam was binnen het stagebedrijf. Ik koos ervoor om aan de slag te gaan met de naamsbekendheid van Nefnijs.nl. In de eerste periode van mijn stage lagen de plannen voor een nieuw online nieuwsplatform voor de regio Noardeast-Fryslân en Dantumadiel er al een lange tijd en ook stond de website klaar om ingericht te worden. Ik kreeg destijds de taak om voor alle 118 dorpen en buurtschappen een eigen pagina te maken en te vullen. Nadat dit gedaan was konden we beginnen met het vullen van de website met nieuwsberichten, maar de naamsbekendheid bleef laag. Dit was voor mij de reden om mijn examen te koppelen aan Nefnijs.nl. Ik bedacht samen met Wytse Pyt de hoofdvraag “Hoe kan de naamsbekendheid van Nefnijs.nl groeien?” en we waren het er beide over eens dat een groei van 50% een realistisch doel was. Ik heb verschillende acties gevoerd om de naamsbekendheid te vergroten. Zo heb ik verschillende berichten op Facebook geplaatst, heb ik een poster gemaakt en verspreid en dorpsbelangen en scholen via de mail benaderd. Uiteindelijk blijkt uit de resultaten dat de naamsbekendheid van Nefnijs.nl met meer dan 350% is gestegen en heb ik mijn examen met negens en tienen afgerond!

En nu?
Ik heb mijn stageperiode met een “uitstekend” afgerond en ik kan terug kijken op een fantastische periode, waarin ik heel veel heb geleerd en enorm ben gegroeid! Nu ga ik na een halfjaar stage weer terug naar school, maar gelukkig hoef ik nog geen afscheid te nemen van Studio DOKcom. Ik ga namelijk verder met de werkzaamheden voor onder andere Nefnijs.nl!