DOKcom verzorgde de volledige communicatie rond de open dag van Tandartspraktijk Woudvaart op vrijdag 1 juni 2018. Tijdens deze open dag werd een speciale kinderzone geopend, bedoeld om een bezoek aan de tandarts voor kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Er werd voor een open dag gekozen om meer bekendheid in de regio te krijgen en nieuwe patiënten te werven. Vanwege de korte voorbereidingstijd werd DOKcom ingeschakeld.

Volledig ontzorgd
Nadat de wensen van de praktijkeigenaar waren geïnventariseerd werd er door DOKcom een advies opgesteld. De begeleiding van het communicatietraject bestond uit de planning, productie en realisatie van communicatiemiddelen, de opmaak van advertenties en overige communicatiemiddelen tot aan het openingslint. Het opstellen en versturen van een persuitnodiging en persbericht naar de lokale media hoorde hier ook bij.

Niet te missen
Bij het ontwikkelen van communicatiemiddelen werd rekening gehouden met diverse doelgroepen. Zo werd er een Facebookpagina aangemaakt (@Dokkumtandarts) en is er een advertentie ontworpen voor de Nieuwe Dockumer Courant. Ook zijn door DOKcom de uitnodigingen, een spandoek, een aankondigingsbord en verschillende flyers ontwikkeld. Iedereen die over de Birdaarderstraatweg reed, kon het niet missen dat er een open dag werd georganiseerd.

Succes
Om de open dag voor kinderen extra aantrekkelijk te maken werd een springkussen in de vorm van een dinosaurus ingezet; geheel in het thema van de kinderzone. De kinderburgemeester was gevraagd de officiële opening te verrichten. Tandartspraktijk de Woudvaart kijkt terug op een geslaagde open dag dankzij een succesvolle campagne, een mooi aantal bezoekers en met publicaties in onder andere de Nieuwe Dockumer Courant, WâldNet en op In-Dokkum.nl.
DOKcom maakte het graag duidelijk!

Foto’s: Marit Anker