Het project Staalkrachtig Noardeast-Fryslân is vanaf vandaag geopend voor alle bedrijven die mee willen doen. Onder andere SMI, Holtrop&Jansma, Ensel en SRI hebben hun steun aan het project al toegezegd. Ondernemers die zich ook willen aansluiten, kunnen dat eenvoudig doen via de website. Met Staalkrachtig gaan we jongeren laten zien dat ze een stevige toekomst kunnen kiezen in de regio Noardeast-Fyslân. Dat doen ze door te kiezen voor een baan in de techniek in deze staalkrachtige regio.

Beter bekend
De maakindustrie (in het bijzonder metaal) is van oudsher één van de stuwende sectoren in de regio. Tijdens het maken van het Dokkum Magazine in de afgelopen jaren, kwamen we erachter dat in Noardeast-Fryslân tal van bedrijven dagelijks bezig zijn met staal. Er worden prachtige producten gemaakt die de hele wereld over gaan. En dat terwijl veel inwoners van deze regio soms amper van het bestaan van deze bedrijven weten.

Toekomst
Wytse Pyt de Jager: ‘’Met het project ‘Staalkrachtig Noordoost-Fryslân’ willen we deze bedrijven beter onder de aandacht brengen in de regio en daarnaast in beeld brengen dat ze aantrekkelijk zijn als werklocatie. Want dat kregen we op verschillende plekken te horen: dat het lastig is om geschikt personeel te vinden. Door te laten zien hoe veelzijdig de mogelijkheden heel dichtbij huis zijn, willen we de doelgroep motiveren om ook voor een staalkrachtige toekomst te kiezen. We willen daarnaast graag laten zien aan jong talent hoe mooi de regio Noordoost-Fryslân is en wat voor prachtige bedrijven hier gevestigd zijn.’’

Met een bijdrage uit de Versnellingsagenda wordt een magazine en website ontwikkeld en wordt Staalkrachtig actief op social media. In het magazine komen zowel de deelnemende bedrijven aan het woord, als jongeren die in de regio bij staalbedrijven werken. Het laat vooral ook de verrassende en veelzijdige kant zien die staalbedrijven bieden. Meer informatie over het project en eventuele deelname is te vinden op de website: www.staalkrachtig.nl.


Foto: Marit Anker