Voordat advocaat Oscar van Oorschot op 1 januari 2021 met een kantoor in Dokkum van start ging, belde hij DOKcom met de vraag om de PR te verzorgen. Het werd een mooie klus aan het eind van 2020. Op De Zijl in Dokkum legden we de basis voor een artikel op in-Dokkum en stelden we een persbericht samen dat door de overige lokale en regionale media werd overgenomen. Het kwam bijvoorbeeld op de voorpagina van het Friesch Dagblad te staan. We verzorgden ook de bouw van de nieuwe website van DBE Dokkum en de opmaak van een advertentie op het reclamescherm nabij de Zuiderschans in Dokkum.

Drijfveer

“Als je een lijn trekt van Harlingen naar Leeuwarden en dan naar Buitenpost: daarboven zit geen enkele zakelijke advocaat.” Toen de advocaat op Funda de kantoorruimte tegenkwam, was hij direct enthousiast. “Het is gewoon een hele leuke zakelijke plek. We gaan de komende tijd lekker koffiedrinken en kijken of we mensen in Dokkum kunnen helpen”. Advocaat van Oorschot richt zich met name op bedrijven. Dat zijn alle juridische onderwerpen voor ondernemers. Daarnaast zit ik veel in faillissementen. Zijn stijl is daarbij niet een van brieven schrijven een dure woorden gebruiken. “Nee, geen geachte confrère en dat soort dingen. Gewoon normaal. Dan los je dingen op, dat is veel fijner”.

Geen conflicten bevorderen

Van Oorschot is ook heel uitgesproken als het gaat om het type zaken dat vaak de Rijdende Rechter haalt. “Ik heb echt een hekel aan conflict bevorderende advocaten, met echt dreigementen en rotbrieven. Dan ben je bij niet aan het goede adres. Als je mij wilt inhuren om iets kleins groot te maken, dat doe ik gewoon niet meer. Daar kan ik niet achter staan, dat vind ik echt flauwekul.” En met werkgebieden als contractbesprekingen, ondernemingsrecht, problemen met bank & zekerheidsrechten, faillissement en vastgoed is zijn motto een opvallende: “Een gelukkig leven is niet het vieren van je successen, maar het oplossen van je problemen.”

Oscar van Oorschot