Toen een oud-docente van de NHL Hogeschool bij mij op kantoor langs kwam om een stagiair te beoordelen, bleek dat we er hetzelfde over dachten. Online is mooi, moet en is terecht vaak de hoofdmoot. Ze pakte daarna Dokkum Magazine 2020 beet, bladerde er doorheen en snoof even aan het papier. “Wat een prachtig magazine. Dat blijft toch het mooiste dat er is”, glimlachte ze. Nu we weer volop bezig zijn met Dokkum Magazine 2021 én deze week de start was van ons project Staalkrachtig Noardeast Fryslân, inclusief magazine kan een blog natuurlijk niet uitblijven.

Driekwart leest magazines
Daar waar het aantal krantenabonnees verder blijft dalen en het nieuws zich voornamelijk via online kanalen verspreid, blijft het bereik van print magazines stabiel. In de laatste NOM Print Monitor van 14 januari werd de laatste NOM Print Monitor gepubliceerd. Hierin staan de bereikcijfers van periode Q4 2019 t/m Q3 2020. In totaal bereiken print magazines maar liefst 10,5 miljoen mensen. Dat is 72% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. Dat zijn natuurlijk niet allemaal lezers van Dokkum Magazine, de ANWB Kampioen is met 4,5 miljoen lezers net wat populairder…

Langer lezen, meer verhalen
Een voordeel van magazines is bovendien dat je er veel meer verhalen in kwijt kunt. Met veel plezier maakt DOKcom bijvoorbeeld het Dokkum Magazine, een gratis magazine dat bestemd is voor toeristen en dat gratis wordt verspreid in een wijde regio rond Dokkum. Daarin vertellen we niet alleen mooie verhalen over Dokkum, maar kunnen we ook vertellen over de prachtige regio Noardeast-Fryslân en het Waddengebied dat is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Editie 2021 gaat maar liefst 100 pagina’s tellen! Een eigen stadsmagazine geeft Dokkum de ruimte om de verhalen van de stad duidelijk te maken. Het magazine verschijnt ieder jaar en in samenwerking met een redactie van betrokken ondernemers, tekstschrijvers, een fotograaf en een vormgever maken we elke keer een prachtig bewaarexemplaar dat door Dokkumers met trots wordt verspreid. Begin april is Dokkum Magazine editie 2021 als het goed is overal weer verkrijgbaar!

Voor uw bedrijf 
Een magazine uitgeven is een flinke klus. Van het selecteren van de juiste foto, het schrijven van passende teksten en natuurlijk een stijlvolle opmaak. DOKcom heeft alle disciplines in huis om hoogwaardige magazines te maken. Juist de ‘kleine’ details maken het verschil en bepalen uw succes. Past de papiersoort bij de gewenste uitstraling? Hoe regelt u de distributie? DOKcom kan zowel het hele proces of delen daarvan voor u uit handen nemen. Wij richten ons daarbij op magazines en bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Onze magazines zijn namelijk bestemd voor lezers, bewaarmappen en leestafels en niet voor de oud papierbak. Van een jubileummagazine kunt u jaren later nog veel plezier hebben.

Voorbeelden magazines
DOKcom kent de fijne kneepjes van het vak en weet ook van andere magazines een succes te maken. Wilt u een magazine gaan uitbrengen?
In de vorm van een personeelsblad trekt een bedrijfsmagazine meer aandacht dan online berichten. Ga maar na, hoeveel mailtjes beantwoord je dagelijks? En hoeveel daarvan kun je je nog goed herinneren? Precies. Met een eigen tijdschrift voor de interne communicatie weet je zeker dat je medewerkers belangrijke mededelingen lezen. Door informatie, details en de voordelen van je producten of diensten te etaleren in een bedrijfsmagazine positioneer je jezelf als specialist of expert in je vakgebied. Jouw kennis en ervaring zijn immers gebundeld in een opvallend boekwerk en daarmee heb je een streepje voor op de concurrentie. Bovendien hoef je met een fysiek blad niet te concurreren om de eerste plek in de zoekmachines.

Neem gerust contact met ons op!

Magazines