Daar hangen ze dan! Drie prachtige edities van het Dokkum Magazine op een rij. In 2015 begon het avontuur en gingen we onbevangen en vol energie aan de slag met ‘ons’ eerste Dokkum Magazine, namelijk die van 2016. Samen met de redactie deelden we de trots voor Dokkum en deden we ons uiterste best om Dokkum zo mooi mogelijk weer te geven in het magazine. Dat lukte en de reacties kwamen uit het hele land.

Dokkum Magazine 2018
Nu, drie jaar later, hebben we de lancering van de derde editie achter de rug en delen we het magazine opnieuw vol trots en enthousiasme uit. Net als vele Dokkumers laten we exemplaren achter bij familie, nemen we ze mee in de camper en leggen we ze neer op leestafels door het hele land. In de regio Noadeast-Fryslân, Leeuwarden, Drachten en Noordwest-Groningen bezorgt vrijwilliger Sicco Zandt de magazines bij B&B’s, hotels, restaurants en tal van andere plekken. Alles om Dokkum op de kaart te zetten.

Dokkum Magazine

Opening toeristenseizoen
Hoewel Dokkum steeds meer toeristen ontvangt, werd er in de historische binnenstad nooit eerder een opening van het toeristenseizoen georganiseerd. Dat vonden we een gemiste kans. Geheel vrijwillig pakten we de organisatie van de opening van het toeristenseizoen op. We kregen spontane hulp van Sup Skool Dokkum die het idee opperde om de grachten van Dokkum schoon te maken. Skûtsje de Noarderling bracht samen met de suppers de eerste editie van het magazine de stad in. Dokkum haalde daarmee de Leeuwarder Courant en dankzij vele behulpzame ondernemers en inwoners was het de mooiste start die we ons konden wensen.

Ambassadeurs
Voor redactieleden Jan Piet Werkman en Jan Michiel van der Gang was het de laatste editie waarbij ze in de redactie zaten. De redactie kan nog steeds op de beide mannen rekenen. Ze werden benoemd tot levenslange ambassadeurs van het Dokkum Magazine en de stad Dokkum. Ze worden opgevolgd door ondernemers Willemijn Kooyenga en Wytse Piersma en dat duo zit alweer vol met ideeën. Het Dokkum Magazine 2018 is onder andere verkrijgbaar bij Van der Gang herenkleding, Albert Heijn Dokkum en tal van winkels in en rondom de historische binnenstad van Dokkum.

Naar een volgende editie
Terwijl we nog steeds volop reacties krijgen op Dokkum Magazine 2018, hebben we inmiddels ook de eerste brainstormsessie alweer achter de rug voor een volgende editie. Drie keer is geen scheepsrecht, we blijven ons inzetten om Dokkum op de kaart te zetten met een zo mooi mogelijk magazine. Samen met inwoners en ondernemers natuurlijk. Dat niet alleen, ook de eerst stapjes voor de opening van het toeristenseizoen van 2019 zijn gezet.

Zover is het natuurlijk nog lang niet. We hebben eerst nog een prachtig voorjaar en zomer voor de boeg. Op www.in-dokkum.nl staat de agenda boordevol evenementen die de moeite waard zijn. We ontvangen steeds meer verzoeken voor Stadswandeling Dokkum en merken aan de ondernemers in de binnenstad dat ze vol energie zitten. Want, dat die binnenstad van Dokkum – met haar prachtige winkels – de moeite waard is om te bezoeken, dat hoeven we toch niet meer te vertellen?

Dokkum Magazine