Bij ons aan de keukentafel wordt bijna elke week wel geknutseld. Verven, plakken en natuurlijk tekenen en kleuren. Als Jurre bezig is aan tafel, doe ik graag met hem mee. Toen het idee voor een Dokkum Kleurboek werd genoemd door Albert Heijn Dokkum, was ik dan ook direct enthousiast! Dit zag ik wel voor me en volgens mij konden we de Dokkumers hier ook wel enthousiast voor krijgen. Het project werd extra leuk toen ook KB Food en Drinks zich bij het project aansloot.

Stijl
Hoewel we steeds meer kunnen bij DOKcom PR & communicatie, komen sommige specifieke zaken niet zo vaak voor. Illustraties maken kunnen we bijvoorbeeld nog niet zelf. Gelukkig is er Facebook en na een oproep in de groep ‘Ondernemers in Fryslân’, kregen we tientallen namen van illustratoren door. Annewieke bekeek de verschillende stijlen en kwam vervolgens tot een selectie van tekenaars waarvan de stijl ons het meeste aansprak. Uiteindelijk bleek Edith Stultiens uit Leeuwarden tijd te hebben voor de klus en samen met haar gingen we aan de slag.

Wandelen door Dokkum
En dan? Want Dokkum heeft tientallen mooie plekjes die wat ons betreft in het boek konden worden opgenomen. Om te beginnen moesten natuurlijk de bedrijven van de beide deelnemers worden getekend. Van Edith leerden we waar een goede tekening aan moet voldoen en al wandelend door Dokkum kwamen we tot een mooie lijst. Na enkele schetsen, kreeg het boek steeds meer vorm. We zorgden voor een passende voorpagina, beoordeelden alle tekeningen tot we een Dokkum Kleurboek in handen hadden waar we trots op zijn!

Verkrijgbaar
Jurre hielp zelfs nog even mee met het bevoorraden van de winkel. Best zwaar die doosjes, maar onze driejarige peuter vond het erg leuk om de vele doosjes te sjouwen. Na een voorbereiding van enkele maanden is het Dokkum Kleurboek voor iedereen verkrijgbaar. Bij KB Food en Drinks krijg je het gratis na het bestellen van een kindermenu en bij Albert Heijn Dokkum is het kleurboek een cadeautje wanneer je twee verpakkingen kleurpotloden of stiften koopt. Ook erg leuk voor volwassenen weten we uit ervaring.

Dokkum Kleurboek

Dokkum Kleurboek

Dokkum Kleurboek

Dokkum Kleurboek