Annewieke Klijnstra

Ik ben Annewieke Klijnstra, 25 jaar oud en geboren en getogen in de mooie stad Dokkum. Samen met mijn vriend en twee Siamese katten woon ik op één van de historische bolwerken van Dokkum, dichtbij het centrum. Toen ik klein was, klom ik al graag in de pen om verhaaltjes te schrijven. Nu ik ‘groot’ ben doe ik dat nog steeds het liefst.

Ik studeer communicatie aan NHL Stenden in Leeuwarden en op dit moment ben ik bezig met het laatste jaar van de opleiding. Voor mijn afstudeerstage ben ik de komende twintig weken te vinden in het kantoor van Studio DOKcom. Daarnaast kun je mij ook tegenkomen in de stad zelf, als ik voor In-Dokkum op pad ben met pen en papier of mijn camera, om mooie content te maken voor de website. Mijn afstudeerrichting is tekst en communicatie, dus ik zal mij voornamelijk bezig houden met het schrijven van teksten, zowel voor online als offline. Maar daarnaast zal ik ook actief zijn op het gebied van vormgeving en fotografie.

Eerder liep ik stage op de online redactie van vtwonen, wat goed aansluit bij mijn vooropleiding tot interieurontwerper. Door die stage kwamen mijn passies voor interieur én schrijven mooi samen. Na dat avontuur wist ik zeker dat het redactiewerk mij past als een jas en nu ga ik mijn laatste stage-avontuur aan in eigen stad. Dit vind ik ook zeker een uitdaging! Van een groot mediabedrijf in de randstad tot een kleinschalig communicatiebureau dat zich richt op Dokkum en de regio; ik ga graag nieuwe ‘avonturen’ aan en ik weet zeker dat ik bij Studio DOKcom volledig op mijn plek zal zitten en mij hier verder kan ontwikkelen in het communicatievak!

Waar ik naast schrijven nog meer heel blij van word? Komt ‘ie:
Koffie. Zonnige ochtenden met fluitende vogels. Eindeloos stylen in huis. Bloemen. Wijntjes drinken op het terras. Schaterlachen met vrienden. Mijn twee katten Abel & Myla. Ons huisje op het bolwerk. Oude, karakteristieke straatjes in Dokkum. Coffee to go (alweer koffie in dit rijtje, ja). Pizza. Ander lekker eten. Nieuwe hotspots ontdekken. Interieurtijdschriften doorbladeren en nog veel meer…

Annewieke Klijnstra