De Dockumer Granaetrally is een initiatief van Lions Club Noord Oost Friesland, Lions Club Dokkum Bonifatius en Rotary Dokkum en deze wordt gereden voor de stichting Altijd Doen. Na de eerste editie van de Dockumer Granaetrally in 2018 leefde bij de organisatie van de rally de wens om de pr van de volgende edities professioneler aan te pakken. Er was behoefte aan een website waarop deelnemers zich makkelijker in konden schrijven, zichtbaarheid op social media en aandacht in de lokale media. DOKcom PR & Communicatie ging belangeloos met die zaken aan de slag en zette de rally lokaal verder op de kaart.

Altijd Doen
Afgelopen zaterdag 18 juni 2019 werd voor tweede keer de Dockumer Granaet Rally gereden. De ontvangst was met een ontbijt bij Brouwerij Dokkum, waarna er door de 68 deelnemers werd gestart op de Grote Breedstraat in Dokkum. Zowel de tourklasse als de sportklasse eindigden ook weer bij Brouwerij Dockum. Net als de eerste editie in 2018 was de opbrengst bestemd voor de Stichting Altijd Doen, die in juli een vakantiedag invult voor kinderen van het basisonderwijs, waarvan het gezin door omstandigheden niet op vakantie kan. De stichting kreeg na afloop een cheque van €2500,- overhandigd.

Nieuw in 2019
Ten opzichte van de eerste editie waren er een heel aantal nieuwe elementen. Er was deze editie een sportklasse (gevorderden/ervaren equipes). In beide klassen (sport en tourklasse) zijn tijdcontroles en na de lunch een herstart op tijd. De route was uitgezet door een zeer ervaren Tulpenrally rijder. De organisatie is in handen van Hartog Ensel, Arjen Kingma., Focko Visser, Renze de Graaf, Arjen vd Schaaf en Jan Winters.